EHBO bij rugpijn (ergonomie)

Rugpijn: iedereen heeft er wel eens last van.  We gebruiken de rug dan ook constant voor onze (til)bewegingen in het dagelijkse leven: kindjes optillen, boodschappen uit de auto heffen, de wasmand de trap af dragen, …

Heb je daarnaast ook nog een beroep waarbij je vaak belastende houdingen aanneemt of zaken moet heffen, is de rug extra kwetsbaar.
Werk je bijvoorbeeld in de kinderopvang? Dan weet je ongetwijfeld dat het oppakken van kindjes zeer belastend kan zijn. Maar hetzelfde voor verhuizers, poetsvrouwen, verpleegkundigen,… En zelfs bureaujobs kunnen rugproblemen veroorzaken.

In deze 3-uur durende cursus ‘Hef- en tiltechnieken’ leren we hoe we de rug kunnen ontlasten.

Inhoud hef- en tiltechnieken

We gaan kort in op de opbouw en functie van de wervelkolom en de rugbelastende (werk)houdingen en bewegingen.
Door enkele rugstabiliserende oefeningen maken we je bewust van een goed spier- en houdingsgevoel, wat aan de basis ligt van rugveilige (werk)houdingen en bewegingen.
Daarna gaan we dieper in op de rugsparende basisprincipes en ergonomische aanpassingen, op maat van jouw specifieke situatie: heffen van verhuisdozen, zitten aan een bureau, tillen van emmers bij het poetsen, dragen van kinderen in de opvang,… Zo wordt dit een zeer praktijkgerichte opleiding, afgestemd op jouw noden!

Meer info?

Wil je deze cursus bij jou ter plaatse organiseren?

Contacteer ons
Docentadmin
TypeCursus ter plaatse
Plaats0/0
PrijsGratis
Koop nuRegistreer nu

ONTDEK ONZE WEBINARS

Volg één van onze webinars en leer levensreddend handelen vanuit je zetel.

BEKIJK ONS AANBOD

EHBO opleiding in je buurt

Wij geven opleidingen op 50 verschillende locaties in Vlaanderen. Zo zorgen we er voor dat je altijd ergens in jouw buurt eerste hulp kan leren!

Een cursus bij jullie?

Eerste Hulp Party @ Home

  • Samen met vrienden en familie
  • Geen verplaatsing
  • Geen oppas nodig
  • Datum en tijdstip overeen te komen
Lees meer