Jouw partner voor EHBO-opleidingen |

Frequently Asked Questions

1. Aantal plaatsen: Ik wil me inschrijven, maar ik kan het gewenste aantal personen niet aanduiden.

Vermoedelijk zijn er dan minder plaatsen beschikbaar, dan het aantal dat jij wenst. In het pop-up scherm ‘registreer’ zie je links naast de prijs het aantal resterende tickets. Indien de cursus volzet zit, kan je je wel registreren op de wachtlijst.

2. Inschrijving: ik heb me ingeschreven, maar krijg geen bevestiging. Is mijn inschrijving gelukt?

Wanneer je je inschrijft, zou je onmiddellijk een bevestigingsmail moeten ontvangen. Indien dit niet het geval is, is er vermoedelijk iets misgelopen. Neem dan best contact op via info@dhcc.eu of 03 444 05 97.

3. Factuur: ik heb me ingeschreven met betaling op factuur, maar krijg geen factuur aan.

Het kan enkele dagen duren voor je een factuur ontvangt, maar zeker niet langer. Wanneer je op dat moment nog geen factuur ontvangen hebt, check dan zeker je SPAM box. Vermoedelijk is de factuur tussen je ongewenste mails beland.

4. BTW nummer: ik wil me als bedrijf inschrijven, maar ik heb geen BTW nummer.

Inschrijven met BTW nummer is verplicht wanneer je de optie ‘bedrijven’ kiest bij je registratie. Heb je toch geen BTW-nummer kan je in het invulveld BTW-nummer ‘geen BTW nummer’ ingeven of kiezen voor registratie als particulier ipv als bedrijf.

5. Baby: mag ik mijn baby meenemen naar de cursus?

We raden af om je kindje mee te nemen naar de cursus. De opleidingen levensreddend handelen en EHBO bij kinderen duren 3 uur en jouw baby heeft alle recht om zich goed te laten horen indien het daar nood aan heeft. Wij proberen echter te garanderen dat elke cursist de opleiding in alle rust en concentratie kan volgen. Voor wie dit echt een probleem vormt, raden we de Eerste Hulp Party @ Home aan.

6. Annuleren: ik heb me ingeschreven voor een opleiding. Kan ik mijn inschrijving nog annuleren?

Annulatie is mogelijk tot 14 dagen voor de start van de opleiding. De bijdrage in de administratiekost bedraagt dan €10,00 (exclusief BTW). Op minder dan 14 dagen voor de opleiding is annuleren niet meer mogelijk, ook niet in het geval van ziekte, en blijft het volledige cursusgeld verschuldigd. Dit laatste is ook het geval wanneer een deelnemer niet komt opdagen op een opleiding.

7. Wisselen: ik zou graag van locatie of opleidingsdatum wisselen

Wisselen van cursus kan voor cursussen met hetzelfde cursusbedrag en waarvoor nog voldoende vrije plaatsen beschikbaar zijn. Wisselen kan tot 14 dagen voor de start van de cursus waar oorspronkelijk werd voor ingeschreven.

8. Praktische informatie: ik heb deze niet ontvangen

Normaal gezien ontvang je een week voor de cursus plaatsvindt, nog een mailtje met praktische informatie. Indien je deze niet ontvangt, check dan je ongewenste mail in je SPAM box. Vermoedelijk is die daartussen beland. Ook daar niets ontvangen? Vraag het dan gerust via info@dhcc.eu.

9. Attest: ontvang ik een officieel attest na het volgen van de cursus?

Elke deelnemer ontvangt van ons een attest na het volgen en afleggen van praktijkoefening in de cursus. De cursus levensreddend handelen is volledig volgens de richtlijnen van Kind en Gezin, dus dit is een officieel attest.

10. Attest: ik heb een opleiding gevolgd en ben het bijscholingsattest verloren. Kan ik een nieuw attest aanvragen?

Het is mogelijk een nieuw opleidingsattest te laten opstellen. Het aanmaken van een nieuw attest kost €10,00 (exclusief BTW) of €12,10 (inclusief BTW).
Graag ontvangen we via info@dhcc.eu van jou:
– volledige naam
– datum van de gevolgde opleiding
– locatie van de gevolgde opleiding

Er zal een factuur verzonden worden. Na ontvangst van je betaling, bezorgen we je het duplicaat via mail.

11. Opleidingen ter plaatse: geven jullie ook opleidingen bij ons in de voorziening?

Ja, alle opleidingen kunnen we ook bij jullie ter plaatse geven. Vraag een vrijblijvende offerte aan via info@dhcc.eu

12. KMO portefeuille: kan ik beroep doen op subsidies en hoe doe ik dat dan?

Je vindt alle voorwaarden en richtlijnen terug op de website https://www.vlaanderen.be/subsidie-voor-opleiding-en-advies-voor-kmos-en-zelfstandigen-kmo-portefeuille

13. Wat is het verschil tussen de cursus ‘levensreddend handelen bij baby’s en kinderen’ en ‘EHBO bij kinderen’?

Bij levensreddend handelen gaan we dieper in op de meest voorkomende levensbedreigende noodsituaties bij kinderen: verstikking, vergiftiging, brandwonden, stuipen… Je leert correct reageren in zulke situaties en oefent reanimatietechnieken in.

Bij EHBO bij kinderen leer je de meer alledaagse wonden en ongevallen verzorgen: schaafwonden, breuken, bloedneus, insectenbeten, hersenschudding,… Reanimatietechnieken komen hier niet aan bod.

14. Zwanger: Ik ben (hoog)zwanger. Kan ik dan deelnemen aan de cursus levensreddend handelen bij baby's en kinderen?

Er zijn heel wat zwangere vrouwen die deelnemen aan de cursus. Elke zwangerschap is echter anders. Een groot deel van de cursus is theorie, maar er is ook een stuk praktijk, waarbij de reanimatietechnieken worden ingeoefend op de poppen. De babypoppen liggen op een tafel. De juniorpoppen in principe niet, maar kunnen per uitzondering wel op een tafel worden gelegd zodat je niet op je knieën moet zitten. Bij reanimatie moet er natuurlijk wel een bepaalde druk worden uitgeoefend. Jij kan het beste inschatten of dit voor jou nog haalbaar is. Indien niet, ben je altijd welkom in één van onze latere cursussen of in onze Eerst Hulp Party @ Home, wanneer verplaatsing moeilijk is met een kleine baby.

15. Foute naam attest: Er staat een foute naam op mijn attest. Kan ik een aangepast attest ontvangen?

De namen van de cursisten worden door jullie zelf ingevoerd. Indien er een foute naam wordt doorgegeven, kan er helaas geen aangepast attest worden opgevraagd.
Ook niet bij een vervanging door ziekte. Dit kan enkel wanneer het echt nodig is in het kader van werk en wanneer dit aangevraagd wordt door de werkgever.

De Grote Eerste Hulp Enquête