Jouw partner voor EHBO-opleidingen |

EHBO tips

5 mei 2022

Opleiding tot Nijverheidshelper

Een Nijverheidshelper is opgeleid om in geval van nood de werknemers en klanten in veiligheid te brengen. Zo herkent een nijverheidshelper bijvoorbeeld een levensbedreigende situatie en weet de hulpverlener hoe hij bij een ongeval correct moet handelen. Een nijverheidshelper kan onder andere mensen reanimeren, een AED hanteren en verbanden aanleggen.

Ieder bedrijf is verplicht om maatregelen te treffen op het gebied van interne bedrijfseerstehulp. Bij het bepalen van de manier van bedrijfsveiligheid en het aantal nijverheidshelpers wordt rekening gehouden met de grootte van het bedrijf (aantal werknemers) en de risico’s die bij de werkzaamheden van het bedrijf horen

De zaakvoerder/eigenaar van een bedrijf mag zelf ook als nijverheidshelper optreden. Hij/zij kan zelf een opleiding ehbo hulpverlener volgen. Maar bij afwezigheid van deze leidinggevende is het wel van belang dat er te allen tijde iemand aanwezig is die zijn/haar taken kan overnemen.

Organisaties die nijverheidshelpers aanstellen, moeten ervoor zorgen dat zij beschikken over een basisopleiding bedrijfseerstehulp en de juiste ehbo uitrusting om hun taken goed te kunnen uitvoeren.
Ook dient de organisatie te zorgen dat de nijverheidshelper jaarlijks een bijscholing ehbo hulpverlener (bedrijfseerstehulp) volgt om zijn ehbo certificaat te kunnen behouden.

opleiding ehbo hulpverlener

Onze opleiding EHBO hulpverlener voor bedrijven is erkend door de overheid en het opleidingsfonds voor dienstencheques. Na een geslaagde cursus ehbo, ontvang je een attest bedrijfseerstehulp, dat je jaarlijks kan vernieuwen met een bijscholing van 4u.

Informeer naar onze gunstige tariefformules. In samenspraak stellen wij voor jullie het ideale lesschema op.

Contacteer ons

We geven deze cursus ook regelmatig in open opleiding. Check onze opleidingskalender.

De Grote Eerste Hulp Enquête