Jouw partner voor EHBO-opleidingen |

EHBO tips

KMO-Portefeuille
25 nov 2022

KMO-Portefeuille in 5 stappen

KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel van de Vlaamse Overheid voor kleine en middelgrote ondernemingen en beoefenaars van vrije beroepen. Deze subsidie kan ingezet worden voor opleidingen en professioneel advies met als doel de kwaliteit van het functioneren van je onderneming te verbeteren. Delta Healthcare Consulting is als opleider een erkende dienstverlener.

Hoeveel subsidie ontvang je via de KMO-Portefeuille?

Dit is afhankelijk van de grootte van uw onderneming:
-Kleine ondernemingen (tot 50 voltijdse werknemers) ontvangen 40 procent steun met een plafond van 10.000 euro per jaar.
-Middelgrote ondernemingen (tot 250 voltijdse werknemers) ontvangen 30 procent steun met een plafond van 15.000 euro per jaar.

De kosten voor cursusmateriaal, verplaatsingen, catering zijn inbegrepen in het opleidingsbedrag. BTW komt niet in aanmerking voor de kmo-portefeuille en wordt dus rechtstreeks betaald aan de dienstverlener.


Hoe vraag je de KMO-Portefeuille aan voor een EHBO-opleiding bij DHCC?

  1. Je schrijft jezelf of je werknemers in voor een opleiding.
  2. Je doet online een subsidieaanvraag uiterlijk 14 dagen na aanvang van de opleiding. (registratienummer van Delta Healthcare Consulting is: DV.O220253)
  3. Je stort je eigen aandeel in de kmo-portefeuille ten laatste dertig dagen na de aanvraag. De Vlaamse overheid vult dit bedrag aan met een subsidie.
  4. Jij of je werknemers volgen de opleiding. Voor elke sessie wordt er een aanwezigheidslijst bijgehouden. Na het opleidingstraject vullen de deelnemers een evaluatieformulier in en ontvangen ze een gepersonaliseerd vormingsattest.
  5. Wij sturen het factuur op die je online betaalt met de kmo-portefeuille. Het btw-bedrag stort je afzonderlijk aan Delta Healthcare Consuling.

Extra informatie
Wil je weten of jouw onderneming in aanmerking komt? Je vindt de voorwaarden op de website van VLAIO.


De Grote Eerste Hulp Enquête