Jouw partner voor EHBO-opleidingen |

EHBO tips

Webinar ehbo voor ouders, gemakkelijk online een cursus volgen.
3 dec 2021

Online eerstehulp bij kinderen.

Bij baby’s en kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje. En omdat ongelukjes nu eenmaal gebeuren is het voor ouders, en grootouders, belangrijk om een EHBO cursus te volgen. Je wilt als (groot)ouder, kinderverzorg(st)er of oppas natuurlijk snel en correct kunnen handelen in geval van een levensbedreigende situatie bij een kind.

Waarom levensreddend handelen bij baby’s en kinderen?

Als (groot)ouder, kinderverzorg(st)er of oppas ben je zeker in staat om een pleister te plakken op een wondje en ook kusjes kunnen wonderen doen bij een kind. Toch moeten we ons als verzorgers ook afvragen of we zijn voorbereid op een ernstiger ongeluk. Wat zijn de eerst stappen die je doet wanneer je kind zich verbrand, en hoe handel je verstandig bij verstikking?
Na het volg van een EHBO opleiding zal je als (groot)ouder, kinderverzorg(st)er of oppas minder snel in paniek modus gaan. Iemand die snel en correct handelt bij iemand in nood voorkomt vaak erger.

Het zal ons wel niet gebeuren

We praten er niet graag over maar jaarlijks heeft toch 1 op de 4 kinderen THUIS een ongeval waarvoor medische hulp wordt ingeroepen. De oorzaak dat jonge kinderen op de spoedeisende hulp belanden, varieert. In 64% van de gevallen gaat het om een valpartij. Ook vergiftiging en verbranding komt ook nu nog dagelijks voor. Verzorgers die vlot ingrijpen als er zich een noodsituatie voor doet, voorkomen niet alleen erger maar het snel ingrijpen heeft ook een groot invloed op het herstel van een kind.

Online cursus

We hebben het allemaal al druk genoeg. Als ouder bijvoorbeeld heb je het nu eenmaal druk met een baby of kind. Tijd vrijmaken voor een cursus kan daarom best een uitdaging zijn. “Heb ik nog tijd om mijn kind in bed te leggen voordat ik vertrek, of is mijn oppas wel beschikbaar”?
Daar hoef je nu niet meer over na te denken! Een cursus levensreddend handelen of EHBO bij baby’s en kinderen volg je gewoon gemakkelijk online. Volg met je partner of ouders een cursus en zorg op die manier dat je kind de wereld in alle veiligheid kan ontdekken. Schrijf vandaag nog in voor een cursus!

Ons online aanbod voor (groot)ouders, kinderverzorg(st)ers en de oppas.

Online cursusLevensreddend handelen
bij baby & kind
EHBO
bij kinderen
InhoudVerstikking
Verbranding
Vergiftiging
Stuipen
Adem inhouden
Reanimatie van een baby en kind
Verbandleer
Breuken & verstuikingen
Wondverzorging
Insectenbeten
Hersenschudding
Flauwte
Medicatie
SCHRIJF IN! SCHRIJF IN!
prijs €20,00 inclusief attest.
De Grote Eerste Hulp Enquête