Jouw partner voor EHBO-opleidingen |

EHBO tips

4 sep 2016

45 ouders krijgen EHBO-les

Kinderopvang in je buurt uit Putte organiseerde dinsdag 20 september een EHBO-opleiding voor de ouders van hun kleine bewoners. 45 mama’s en papa’s leerden hoe ze verbanden leggen, hersenschuddingen opsporen, wonden, verstuikingen en breuken verzorgen, … Ze deden hiervoor beroep op Delta Healthcare Consulting.

Hoe meer EHBO, hoe beter

Als kinderdagverblijf zijn de medewerkers van kinderopvang in je buurt verplicht om driejaarlijks de opleiding ‘Levensreddend Handelen bij baby’s en kinderen’ te volgen. Verstikking, vergiftiging, verdrinking, verbranding, reanimatie,… komen hier allemaal aan bod. “De meeste ongelukjes die gebeuren zijn (gelukkig) veel kleiner”, zegt Annick Brems zaakvoerster van Kinderopvang in je buurt/Viba. “Om die reden volgden al onze personeelsleden dit jaar ook de opleiding EHBO voor kinderen, waarin de snij- en schaafwondjes, insectensteken, bloedneuzen, verstuikingen,… onder de loep werden genomen. Wij vonden dit zo interessant, dat we dit ook aan de ouders wilden aanbieden. Hoe meer mensen EHBO kennen, hoe beter!”

In praktijk

Een ongevalssimulant zorgt er met levensechte situaties voor dat de jonge ouders de aangeleerde knepen van het vak onmiddellijk in praktijk kunnen oefenen. Volgens Delta Healthcare Consulting (DHCC) is dit erg belangrijk. Zelf doen is gelijk aan beter onthouden, luidt het. Bovendien is paniek vaak de eerste reactie bij het zien van wonden of slachtoffers. Door het creëren van levensechte situaties probeert DHCC de cursisten attent te maken op hoe ze reageren. Zo kunnen ze dit gevoel, indien nodig, proberen te overmeesteren wanneer nodig in de realiteit.

De Grote Eerste Hulp Enquête