Opleiding hef- en tiltechnieken rugpijn dhcc     Opleiding hef- en tiltechnieken dhcc

Rugpijn: iedereen heeft er wel eens last van.  We gebruiken de rug dan ook constant voor onze (til)bewegingen in het dagelijkse leven: kindjes optillen, boodschappen uit de auto heffen, de wasmand de trap af dragen, …

Heb je daarnaast ook nog een beroep waarbij je vaak belastende houdingen aanneemt of zaken moet heffen, is de rug extra kwetsbaar.
Werk je bijvoorbeeld in de kinderopvang? Dan weet je ongetwijfeld dat het oppakken van kindjes zeer belastend kan zijn. Maar hetzelfde voor verhuizers, poetsvrouwen, verpleegkundigen,… En zelfs bureaujobs kunnen rugproblemen veroorzaken.

In deze 3-uur durende cursus ‘Hef- en tiltechnieken’ leren we hoe we de rug kunnen ontlasten.

We gaan kort in op de opbouw en functie van de wervelkolom en de rugbelastende (werk)houdingen en bewegingen.
Door enkele rugstabiliserende oefeningen maken we je bewust van een goed spier- en houdingsgevoel, wat aan de basis ligt van rugveilige (werk)houdingen en bewegingen.
Daarna gaan we dieper in op de rugsparende basisprincipes en ergonomische aanpassingen, op maat van jouw specifieke situatie: heffen van verhuisdozen, zitten aan een bureau, tillen van emmers bij het poetsen, dragen van kinderen in de opvang,… Zo wordt dit een zeer praktijkgerichte opleiding, afgestemd op jouw noden!

 

Wil je deze opleiding bij jullie organiseren?

Contacteer ons

Heb je ook interesse in EHBO cursussen?

>> Dringende aandoeningen in de ouderenzorg
>> Levensreddend handelen bij baby’s en kinderen
>> Basisopleiding bedrijfseerstehulp (nijverheidshelper)
>> Bijscholing bedrijfseerstehulp
>> Cursus reanimatie en AED